Skip to content

Dekkingsgraad lijn 6 flink omlaag

23 januari 2015

Lijn 6 in Groningen trekt, sinds deze niet meer via de Grote Markt rijdt, flink minder reizigers. Dat blijkt uit een presentatie van het OV-bureau die door de gemeente Groningen openbaar is gemaakt.

Bewoners langs de route van lijn 6, vooral in Corpus-den Hoorn waren begin vorig jaar boos omdat zij geen directe busverbinding met de Grote Markt meer hadden. Dit werd destijds al bekrachtigd met cijfers van het OV-bureau, en nu blijkt dat lijn 6 de stadslijn is waar het reizigersaantal het snelst is gedaald. De overige stadslijnen behaalden een reizigersstijging van twee procent. Op de Q-link-lijnen steeg het aantal reizigers zelfs met elf procent.

Uit de cijfers blijkt ook dat de Q-link-lijnen veruit de meeste reizigers trekken, namelijk een kleine zeven miljoen in het afgelopen jaar. Op met name Q-link 5 tussen Groningen en Annen was een grote stijging van het aantal reizigers te zien, namelijk met zeventien procent. De Qliners boeken ook succes; het zijn de enige lijnen die bijna volledig kostendekkend zijn en waar haast geen subsidie bij hoeft; slechts drie cent per reiziger. Ter vergelijking; de subsidie per reiziger op de LijnBelBussen bedraagt 26,27 euro.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s