Skip to content

“Bussen moeten uit Brugstraat verdwijnen”

17 november 2014

Tijdens het inspiratiefestival Let’s Gro dat aan het einde van deze week wordt gehouden presenteren wethouders Roeland van der Schaaf en Joost van Keulen van de Stad een plan om het binnenstadsklimaat te verbeteren. Daarbij hoort ook dat de bussen uit de hele binnenstad verdwijnen.

Volgens de wethouders moet er goed worden onderzocht hoe dit zijn beslag kan krijgen en wat bijvoorbeeld een goed alternatief is voor de dan op te heffen bushalte op de Grote Markt. Ze vragen Stadjers tijdens Let’s Gro mee te denken.

Een groep die al gereageerd heeft zijn de ondernemers in de Brugstraat. Zij zien de bussen liever vandaag dan morgen verdwijnen uit hun straat. De ondernemers zeggen in Dagblad van het Noorden maandag dat het regelmatig bijna misgaat en dat sommige stukken van de Brugstraat te smal zijn voor bussen. Op het smalste stuk is de Brugstraat slechts 90 centimeter breed.

De gemeente en het OV-bureau staan zaterdagmiddag klaar met de ‘discussiebuzz’ op de Grote Markt voor het gebouw van studentensoci√ęteit Vindicat.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s