Skip to content

Bond en Arriva tekenen veiligheidsconvenant

29 september 2014

De Vakbond voor Rijdend Personeel (VVMC) en vervoerder Arriva hebben maandagochtend het eerste Convenant Sociale Veiligheid ondertekend.

Het convenant moet voor een betere veiligheid voor de stewards van de vervoerder zorgen. Het doel is om jaarlijks te kijken of de afspraken nog goed genoeg zijn en of het convenant uitgebreid moet worden om de agressiviteit van de passagiers op te vangen.

Naast de VVMC hebben de andere bonden zich ook aangesloten. Zij waren dan ook aanwezig bij de ondertekening van het convenant. In een volgend convenant wil de bond nadere afspraken omtrent de inzet van stewards bij evenementen en extra aandacht voor de opleiding en terreurdreiging. “Het vereist training om situaties te signaleren, te de-escaleren en om met lastige of agressieve passagiers om te gaan“, aldus VVMC-leider Wim Eilert. Ook pleit de bond preventief voor een test met andere kleding, naar aanleiding van positieve resultaten van een pilot met een aantal medewerkers van de afdeling Veiligheid en Service van de NS. De VVMC hoopt op een soortgelijke uitrusting voor Arriva-stewards.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s