Skip to content

Nieuwe bussen voor Noorden gepresenteerd

14 augustus 2014

Qbuzz heeft donderdagochtend op de Grote Markt in Groningen haar nieuwste bussen gepresenteerd.

In maart kondigden de vervoerder, het OV-bureau en provincies Groningen en Drenthe al aan dat er drie nieuwe dubbelgelede bussen, zesentwintig verlengde Q-liners en een flink aantal midibussen aangeschaft zouden worden om het busvervoer te verbeteren. De dubbelgeledes zijn bedoeld voor lijn 11 tussen Groningen en Zuidhorn via de Zernike Campus, die vanaf zondag door het leven gaat als de groene Q-link-lijn. De 15 meter lange Qliners gaan rijden op de lijnen van Groningen naar Emmen, Stadskanaal en Assen en de midibussen zijn bedoeld voor een aantal lijnen in en rond Winschoten. “Met de bussen proberen we beter in te spelen op de vervoersvraag uit de gebieden”, aldus concessiedirecteur Marlies Visser van Qbuzz.

Ook Groninger gedeputeerde Mark Boumans is blij met de nieuwe bussen. “Vooral nu de KEI-week bezig is en de eerste nieuwe studenten in de stad aankomen, is het mooi deze potentiële nieuwe reizigers in aanraking te brengen met ons nieuwste materieel.”

Nog niet alle bussen zijn geleverd. Dit zal volgens Qbuzz in de komende drie weken plaatsvinden. Tot die tijd blijven er een aantal van de huidige bussen achter de hand om dit op te vangen.

Advertenties
One Comment leave one →
  1. 22 augustus 2014 13:00

    ik wil wel eens in die 25 meter bus die vint ik wel moi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s