Skip to content

Consumentenplatform: “Houd buslijn door Oosterhaar”

1 augustus 2014

Het OV-consumentenplatform voor de provincies Groningen en Drenthe vindt dat er een buslijn in de wijk Oosterhaar in Haren moet blijven bestaan.

De huidige busverbinding van de wijk, verzorgd door servicelijn 254, zal halverwege deze maand worden geschrapt door het OV-bureau. Volgens dit bureau is de bezetting van de lijn dusdanig laag dat er per reizigers 20 euro bijgelegd moet worden. Voordat de Servicebus door Oosterhaar reed, was er de reguliere streeklijn 54. Deze is inmiddels doorgetrokken naar Onnen en Gieten en rijdt alleen nog door het zuidoosten van de wijk. Het Consumentenplatform vindt dat lijn 54 na het schrappen van de Servicebus een groter rondje door Oosterhaar moet rijden. Het orgaan vindt een goede busverbinding van belang in een wijk met 5500 inwoners zoals Oosterhaar.

Vanaf 17 augustus wordt de huidige lijn 254 omgezet in een LijnBelBus, waarbij reizigers een uur voordat zij met de bus willen telefonisch moeten reserveren. Volgens het OV-bureau kan de lijn blijven bestaan wanneer deze volledig onder de verantwoordelijkheid van vrijwilligers komt. Het OV-consumentenplatform vindt de LijnBelBus al een stap in de goede richting, maar geeft gezien de grootte en de ligging van de wijk toch de voorkeur aan een reguliere lijnbus.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s