Skip to content

PvdA wil opheldering over uitspraken Moorlag (met update)

2 juni 2014

De PvdA-fractie in de gemeente Stadskanaal wil weten hoe het ervoor staat met het doortrekken van het spoor tussen Groningen en Veendam naar Stadskanaal.

Aanleiding voor de vragen zijn opmerkingen van gedeputeerde William Moorlag. Hij dreigde met intrekking van subsidie voor de plannen, omdat hij vindt dat er alleen maar over de plannen gepraat wordt en er geen vooruitgang in zit. De PvdA wil nu van het college van Stadskanaal weten wat de huidige stand van zaken is rondom het project.

Fractievoorzitter Egbert Hofstra zegt geschrokken te zijn van zijn partijgenoot Moorlag. Volgens Hofstra is het doortrekken van de spoorlijn van groot belang voor de gemeente Stadskanaal.

Update: Vervoeder Arriva, die de verbinding wil exploiteren, weet niet waaraan zij toe is. Directeur Anne Hettinga geeft aan bezorgd te zijn door de uitspraken van gedeputeerde Moorlag. Arriva wil snel helderheid hebben, want volgens Hettinga “zegt de gedeputeerde dit niet zomaar”.

Wethouder Roelof Plieger van de gemeente Stadskanaal zegt verrast te zijn door de uitspraken van de gedeputeerde. Het college van Stadskanaal heeft maandag een brief naar het provinciehuis gestuurd en hoopt zo snel mogelijk in gesprek te komen met gedeputeerde Moorlag.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s