Skip to content

Helft stations niet geschikt voor nieuw meubilair

3 februari 2014

ProRail is tijdens het vernieuwen van het meubilair op de Nederlandse stations tegen de beperkingen van veel Groninger stations aangelopen.

Op veel regionale stations, waaronder de Groningse, liggen vaak eilandperrons, waar de sporen aan beide kanten langs lopen. De randen van zulke perrons moeten vrij blijven om de veiligheid van het treinverkeer waar te kunnen borgen. Daardoor wordt het een erg lastige klus om de nieuwe stationsinrichting netjes te kunnen plaatsen.

ProRail wil toch de stations voorzien van het nieuwe meubilair. Dat komt onder andere doordat de provincie 6,3 miljoen euro meebetaalt. De provincie heeft ProRail gevraagd het vraagstuk snel op te pakken. Gedeputeerde Boumans zegt dat de provincie en ProRail beide baat hebben bij een snelle oplossing, omdat het aantal treinreizigers nog steeds toeneemt, en het belangrijk is dat voor deze mensen kwaliteit op de stations geboden wordt.

ProRail gaat per station kijken wat er wel en niet mogelijk is. In de komende maanden worden de maatregelen per station bekend.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s