Skip to content

Geen extra bussen voor bereikbaarheid scholen

17 december 2013

Er hoeven geen extra bussen vanuit plaatsen als Vlagtwedde en Sellingen in Zuidoost-Groningen naar Emmen en Groningen te komen om beter aan te sluiten op de schooltijden. Dat schrijft het OV-bureau aan Provinciale Staten van Groningen.

In de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit en Energie in juni van dit jaar vroeg statenlid Ritze Hendrik van den Born van de ChristenUnie naar de bereikbaarheid van scholen per openbaar vervoer vanuit de regio Zuidoost-Groningen. Gedeputeerde Mark Boumans zegde toen toe een onderzoek te doen hiernaar.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door het OV-bureau blijkt dat de reistijd per openbaar vervoer vanuit het zuidoosten van de provincie naar Groningen en Emmen vergelijkbaar is met dat vanuit andere gebieden. Alleen een reis naar een school in Zwolle is niet mogelijk in de ochtend, maar volgens het OV-bureau is hier weinig animo voor.

Omdat het OV-bureau momenteel werkt aan de vervoersstudie Oost-Groningen wil men wachten met lange termijn-oplossingen tot deze studie is afgerond. Daarom stelt het OV-bureau voor vooralsnog alleen één LijnBelBus-rit op lijn 70 om te zetten naar een vaste rit. Mochten er uit de vervoersstudie Oost-Groningen nog andere noodzakelijke maatregelen of wensen voortkomen, dan zullen deze waarschijnlijk geïntegreerd worden in de busdienstregeling voor 2015.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s