Skip to content

Eerste omgebouwde Qlink-bus klaar

14 september 2013

De eerste van dertien bussen die voor het Qlink-project dat in januari wordt gestart worden omgebouwd, is klaar. De eerste bus is vanaf deze week te zien in het Groninger straatbeeld.

Dertien gelede stadsbussen worden omgebouwd voor de Qlink-formule. Daarnaast worden er op dit moment nog eens achtentwintig nieuwe gelede bussen gebouwd voor Qlink.

Qlink is een nieuwe OV-formule in en rond de stad. De Qlink-lijnen staan voor snelle verbindingen tot diep in de stad. De lijnen gaan bijvoorbeeld rijden vanuit plaatsen als Annen en Leek, direct door naar de Grote Markt. Qlink vervangt met het ingaan van de nieuwe dienstregeling een aantal Qliners en gedeelten van de stadslijnen 3 en 6.

De eerste omgebouwde bus is voorzien van een wi-fi hotspot, airco en betere stoelen. De bus zal op diverse lijnen met tijdelijke bestickering reclame maken voor het in januari ingaande Qlink-net, onder het motto ‘SLIM.’. De andere bussen worden nog omgebouwd en krijgen teksten als ‘GEMAK.’, ‘DIRECT.’ en ‘ONLINE.’.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s