Skip to content

Bestuurders nemen Veendammer Stadsbus in gebruik tijdens OV-tournee

25 augustus 2013

Stadsbus Veendam
De stop in Veendam. Foto: Twitter/Henk Brink

Gedeputeerden Mark Boumans (Groningen) en Henk Brink (Drenthe) en stad-Groninger wethouder Joost van Keulen hebben vrijdag een OV-tournee door het gebied van opdrachtgever OV-bureau Groningen Drenthe gedaan om het reizen per openbaar vervoer in het gebied te ervaren. De drie bestuurders vormen het bestuur van het OV-bureau. Ze twitterden de hele dag door updates.

De tour startte op het treinstation van Coevorden. Vanaf daar werd per trein naar Emmen gereisd. Het treinvervoer op de spoorlijn Emmen – Zwolle is in december door Arriva van de NS overgenomen. Vanuit Emmen werd koers gezet naar het busstation langs de N34 bij Borger. Daarna ging het via de kiosk op P+R Gieten naar Veendam. Daar stonden de ingebruikname van het nieuwe Dynamisch Reizigers Informatie Systeem en de Stadsbus Veendam gepland. De Stadsbus Veendam is de vervanger van de Servicebus Veendam, waarvoor vervoerder Taxi De Grooth speciaal een nieuwe Fiat-personenbus heeft aangeschaft. De bus is verder voorzien van de nieuwste technische snufjes.

Vanuit Veendam werd er -opnieuw- per trein naar Groningen gereisd. Onderweg op station Groningen Europapark stapte NS-regiomanager Ineke van Gent in de trein om toelichting aan de bestuurders te geven over de regionale spoorplannen. Via het station in Groningen werden ook station Haren en station Assen nog aangedaan. Daar eindigde de reis, waarbij de bestuurders vergezeld werden door diverse mensen zoals politici, OV-bureau-medewerkers en vervoerders.

Het is niet bekend of er nog een dergelijke OV-tournee op stapel staat.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s