Skip to content

Bewoners De Hunze maken eigen haltevertrekstaat

15 juni 2013

De lijnen 65 en 165 kunnen sinds een aantal weken geen gebruik maken van de oversteek in de ringweg bij woonwijk De Hunze door werkzaamheden aan de kruising aldaar. Daarom besloot Qbuzz een omleiding in te stellen, om de wijk heen.

De bewonersorganisatie De Hunze-Van Starkenborgh vond het niet acceptabel dat de woonwijk voor langere tijd compleet verstoken zou raken van openbaar vervoer en besloot Qbuzz aan te schrijven. De vervoerder besloot daarop de omleidingsroute wel door De Hunze te leggen via de Granpre Moliereweg en Cuypersweg. Nog steeds was er echter een probleem; bewoners van het oostelijke gedeelte van de wijk moesten nog steeds een flink eind lopen doordat de bestaande bushalte vlak na de bocht naar de omleidingsroute ligt. De bewonersorganisatie besloot Qbuzz te vragen om een tijdelijke halte. En ook die kwam er na enige overredingskracht te hebben toegepast.

Maar zo’n bushalte vonden de bewoners toch wel wat incompleet zonder kaartje met vertrektijden. En de bewoners vrezen dat Qbuzz toch wel enige tijd nodig zal hebben om een exemplaar beer te hangen. Onder het motto ‘dat kunnen wij zelf ook’ besloten de bewoners het heft in eigen hand te nemen en een kopie van de dienstregeling op te hangen, afkomstig van de website van de vervoerder. Een rode rand eromheen maakt het plaatje helemaal compleet.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s