Skip to content

Bustunnel en fly-over voor treinen rondom Hoofdstation

14 juni 2013

Gemeente en provincie Groningen willen in de komende jaren een bustunnel onder het Hoofdstation en een fly-over bij de splitsing van de sporen naar Delfzijl/Roodeschool en Leeuwarden aanbrengen.

De bustunnel moet ervoor zorgen dat bussen sneller van het zuiden naar het noorden van de stad en andersom kunnen komen. Ook biedt de bouw van de tunnel de mogelijkheid om het busstation naar de zuidzijde van het treinstation te verplaatsen, wat al een langgekoesterde wens van de overheden is. De fly-over is bedoeld om treinen vanuit Noord-Groningen over de treinen vanuit Friesland te leiden. Hierdoor kunnen er in de toekomst meer treinen op de trajecten rijden. De fly-over moet in 2017 klaar zijn en kost vijfendertig miljoen euro.

Daarnaast gaat de trein vanuit Veendam doorrijden naar Delfzijl en de trein vanuit Leer naar Roodeschool. De trein vanuit Leeuwarden gaat doorrijden naar Station Europapark, waardoor overstappen op het Hoofdstation niet meer nodig zal zijn. Dat betekent uiteindelijk ook dat er minder bussen in de binnenstad nodig zijn. Reizigers vanuit de regio kunnen namelijk gemakkelijker uitstappen op het station in het Europapark of het Noorderstation.

De totale kosten van alle plannen bedragen ongeveer 155 miljoen euro.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s