Skip to content

Gemeente gaat kruispunt Eemsgolaan eerst onderzoeken

31 mei 2013


De kruising gezien vanuit de bustunnel

De gemeente Groningen gaat de verkeerssituatie op de kruising tussen de Eemsgolaan en Peizerbaan voorlopig niet aanpassen. De gemeente wil eerst wachten op de uitslag van een onderzoek.

Op de kruising is donderdagochtend een 12-jarig meisje uit Tolbert aangereden toen zij daar met haar fiets overstak. Ze zag daarbij een lijnbus over het hoofd. Het meisje raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Een buurtbewoner uit het Buitenhof had de gemeente het ultimatum gegeven om voor vrijdagmiddag 13:00 uur met maatregelen voor de kruising te komen. Liet de gemeente niet van zich horen, dan zou hij de kruising blokkeren met bloembakken. Zover is het niet gekomen. Rond een uur waren er wel politieagenten op de kruising aanwezig.

Buurtcommissie de Buitenhof vindt dat de gemeente haast moet maken met het aanpakken van het kruispunt. Zij stellen al een oplossing voor, namelijk het weghalen van het fietspad aan de zuidkant (A7-zijde) van de Eemsgolaan en het fietspad aan de noordkant van de weg verbreden tot een fietspad voor beide richtingen. De gemeente heeft in het verleden de verkeerssituatie al duidelijk gemaakt met groen asfalt en extra verkeersborden.

Advertenties
One Comment leave one →
  1. 17 december 2014 13:29

    Van de foto af te zien ziet het er vrij overzichtelijk uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s