Skip to content

Procedure parkeren voor Citybus bij P3 wijzigt

11 april 2013

Gebruikers van Citybuslijn 22 vanaf Euroborg/P3 gaan vanaf 22 april de afwikkeling van het parkeren anders doen.

Voor parkeerders die geen gebruikmaken van de Citybus, zoals bezoekers van de Euroborg en supporters van FC Groningen gaat er betaald parkeren gelden. Dit betekent dat het parkeerterrein alleen nog toegankelijk is via een slagboom. Om deze te openen moet er een parkeerkaartje worden getrokken. Om het parkeren voor gebruikers van de Citybus gratis te houden gaat de gemeente Groningen de betaalautomaat voorzien van een aantal modificaties waarmee het mogelijk wordt het parkeerterrein toch gratis te verlaten.

Het Citybuskaartje wordt voorzien van een barcode welke kan worden gescand bij de betaalautomaat. Na het invoeren van de parkeerkaart en het scannen van Citybuskaartje kan zonder te betalen worden uitgereden met de parkeerkaart. Ook bezitters van een OV-chipkaart kunnen bij de betaalautomaat hun chipkaart laten scannen om gratis uit te kunnen rijden. Voor houders van een maand- of jaarkaart voor de Citybus komt een speciale uitrijkaart beschikbaar. Voor de maandkaart gaat het om een uitrijkaart uit de betaalautomaat, jaarkaarthouders krijgen een pas waarmee ze zowel in als uit kunnen rijden.

Op de website van de gemeente Groningen staat per situatie beschreven welke handelingen men voortaan moet gaan verrichten.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s