Skip to content

Ochtendspits in OV chaotisch; middagspits redelijk verlopen

21 januari 2013

NS trein sneeuw

Het openbaar vervoer in de provincie Groningen heeft maandagmorgen een chaostische ochtendspits beleefd door sneeuwval. De middagspits verliep beter, maar ook met veel vertragingen.

Wegen zijn slecht begaanbaar op diverse plaatsen waardoor bussen vertragingen oplopen. Enkele ritten van bussen, vooral vanuit Zuid-Oost Friesland naar Groningen, vielen uit. Op dit moment rijden de bussen van Qbuzz wel, met een vertraging van ongeveer tien minuten. Dit blijft de rest van de avond zo.

Op het spoor kampte Arriva vanochtend met twee wisselstoringen; vanuit Groningen naar zowel Leeuwarden als Nieuweschans/Leer. De storingen waren verholpen, maar opnieuw bevroren er wissels. Daardoor reed ieder uur op het traject Groningen-Leeuwarden slechts één trein per richting. Even voor acht uur maandagavond kon de dienst weer worden opgepakt. Ook bij de NS reden veel treinen met vertraging of helemaal niet.

Naar verwachting blijft het sneeuwen tot in de nacht van maandag op dinsdag. De NS heeft bekend gemaakt ook dinsdag volgens de aangepaste winterdienstregeling te rijden op het spoor. Qbuzz kan nog niets zeggen over de ochtendspits op dinsdag en meldt op Twitter morgenochtend omstreeks 6:00 uur met updates daarover te komen.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s