Skip to content

Regiotram heeft eindstation al bereikt

29 oktober 2012

De Groninger gemeenteraad heeft maandagavond tijdens een extra raadsvergadering de aanbesteding van de Regiotram afgebroken. Daarmee is het tramproject definitief stopgezet.

Door het afblazen van de tram zal de tijdlijn van het Groninger openbaar vervoer er anders uit komen te zien dan eerst gepland. Over slechts enkele maanden had de eerste schop voor tramlijn 1 naar de Zernike Campus de grond in moeten gaan. In drie jaar tijd moest de eerste tramlijn aangelegd worden en zou de stad lange tijd op de kop liggen. Vooral ondernemers uit de Oosterstraat waren bang dat dit hen de kop zou kosten.

Een maand geleden gaven collegepartijen SP en D66 de haalbaarheid van de tram op. Dat leidde tot een breuk in het college van B&W. Woensdag zal er een inmiddels nieuw gevormd college worden geinstalleerd. Zij moeten de toekomstige bereikbaarheid van de stad garanderen met andere middelen dan de tram.

Het trambureau, dat nog druk doende was met de afronding van de aanbesteding en stug bleef doorwerken, zal snel worden gesloten. De totale investering van 40 miljoen euro die tot nu toe werd gedaan gaat verloren.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s