Skip to content

Qbuzz ondersteunt drukte bloemenjaarmarkt met bussen

4 april 2012

Goede Vrijdag betekent voor veel mensen dat zij per auto afreizen naar de stad Groningen voor de alom bekende Bloemenjaarmarkt. Ook dit jaar wordt er weer drukte verwacht en zet Qbuzz (extra) pendelbussen in vanaf diverse parkeerplaatsen om de stad.

Bezoekers kunnen gebruik maken van de reguliere Citybusparkeerplaatsen bij de A28 ter hoogte van Haren, P3 van de Euroborg, het transferium bij Hoogkerk aan de A7, Kardinge en op de Zernike Campus in het noorden van de stad. Vanaf de drie eerstgenoemde parkeerplaatsen zullen extra bussen worden ingezet.

Naast de reguliere parkeerplaatsen kunnen bezoekers ook gebruik maken van het grote zandterrein naast het Bastion Hotel bij de afrit Westerbroek nabij de A7. Vanaf hier zullen eveneens extra bussen worden ingezet welke speciaal voor de bezoekers die bij het hotel parkeren tot het einde van de Bornholmstraat doorrijdt. De parkeermogelijkheid van het Bastion Hotel is bedoeld voor wanneer P3 van de Euroborg vol raakt. Ook vanaf de parkeerterreinen Hoogkerk, Haren en Kardinge rijden extra bussen wanneer dit nodig is. P3 wordt tussen 9:00 uur en 19:00 uur constant bediend door extra bussen

Bezoekers kunnen gebruik maken van het Citybuskaartje voor het vervoer vanaf de parkeerplaatsen naar de Grote Markt. Dit kaartje kost vijf euro en kan door maximaal vijf personen uit één auto worden gebruikt. Het kaartje geeft recht op één uur heen reizen met alle stadsbussen en één uur terugreizen met alle stadsbussen. Het kaartje is verkrijgbaar bij de Citybuskaartjesautomaten op de parkeerterreinen. Op enkele grotere parkeerplaatsen is op Goede Vrijdag ook een kaartverkoper van Qbuzz aanwezig vanwege de drukte. Bij het Bastion Hotel worden de kaartjes verkocht door de chauffeur.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s