Skip to content

Servicebus Haren gepresenteerd

7 januari 2012


Eén van de nieuwe haltes van lijn 254: aan de Meerweg bij de Westerse Drift. In de verte het Raadhuisplein

Wethouder Gerben Pek van Haren en OV-bureau-directeur Jan van Selm hebben vrijdagmiddag in Haren de nieuwe Servicebus gepresenteerd aan de Harense bevolking. Dit gebeurde midden op de warenmarkt op het Raadhuisplein voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis.

De bus, welke gaat rijden onder lijnnummer 254 werd enthousiast ontvangen. Vele aanwezigen zeiden de nieuwe bus een verrijking voor het openbaar vervoer in het dorp te vinden. Kritiek was er echter wel over het verdwijnen van lijn 54 door een groot gedeelte van de wijk Oosterhaar. Deze lijn gaat vanaf zondag via het Tuindorp in Oosterhaar direct door naar Onnen, waarmee een groot deel van de wijk haar directe busverbinding met Groningen verliest.

De Servicebus heeft een aantal korte rondjes gereden door Haren ter proef, waarbij de 15-persoonsbus volledig gevuld was met belangstellenden. Uniek aan de Servicebus is dat rolstoelgebruikers erg gemakkelijk in de bus kunnen komen, iets waarvan tijdens deze proefronde dankbaar gebruik van werd gemaakt.

De nieuwe situatie gaat tegelijkertijd met de nieuwe dienstregeling in. In de nieuwe dienstregeling rijden beide lijnen niet op zon- en feestdagen, waardoor de eerste nieuwe ritten maandag op de weg verschijnen.


Het nieuwe eindpunt van lijn 54 in Onnen bij De Vennen

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s