Skip to content

Tekort OV-bureau afgelopen maand verdubbeld

7 december 2011

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft op dit moment een tekort van acht miljoen euro. Dat is een verdubbeling ten opzichte van een maand geleden. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek door accountantsbureau Ernst & Young.

Het tekort wordt veroorzaakt door hogere brandstofprijzen en het feit dat meer mensen gebruik zijn gaan maken van de deeltaxi en belbus. Ook de dip na de invoering van de OV-chipkaart heeft het tekort verder doen oplopen.

Gedeputeerde Mark Boumans maakte in november al melding van het tekort van -op dat moment- vier miljoen euro. Boumans verklaart dat er bij de berekening in november geen fouten zijn gemaakt. Volgens Ernst & Young was het extra tekort niet te voorzien. Komende vrijdag hebben alle betrokken partijen overleg over de nieuwe gegevens en wordt er besloten welke maatregelen worden genomen. Het OV-bureau heeft al besloten een verplichtingenstop in te zetten en alleen aan de noodzakelijke verplichtingen te voldoen. Ook wordt het aantal extra ingezette bussen per lijn beperkt binnen aanvaardbare grenzen.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s