Skip to content

Aansluiting P+R Euroborg/P3 binnen een jaar voorzien

14 augustus 2011

De gemeente Groningen wil eind dit jaar of begin volgend jaar de directe aansluiting van het parkeerterrein P3 bij de Euroborg op de Europaweg realiseren.

Het parkeerterrein wordt uitgebreid op de plaats waar bouwvakkers inmiddels al begonnen zijn met het opnieuw dempen van een gedeelte van de voormalige skivijver tussen de Europaweg en Bornholmstraat. Op dit gedempte gedeelte zal onder andere een nieuw busstation komen voor onder andere de Citybus. Ook stads- en streekbussen zullen hier gaan stoppen. Het busstation vervangt de huidige twee busperrons op de hoek van de Boumaboulevard met de Van Elmptstraat. In eerste instantie zal de aansluiting van de Europaweg alleen op P3 zijn, maar in de toekomst wordt de weg langs de nieuwbouw van Auto Century doorgetrokken richting de Bornholmstraat. Ook fietsers zullen de Europaweg kunnen oversteken tussen de Boumaboulevard en de nieuwe weg.

Door de verplaatsing van de bushalte van P3 zal de bestaande Citybushalte aan de Bornholmstraat verdwijnen. Lijn 22 zal niet meer via de Ikea rijden, maar via een eigen busbaan vanaf P3 naar het Damsterdiep. De Ikea zal wel bereikbaar blijven per Citybus, hier zal in de toekomst een nieuwe Citybuslijn rijden met als eindbestemming het nieuw aan te leggen P+R-terrein op industrieterrein Driebond.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s