Skip to content

Probleem busbaan Martiniziekenhuis lijkt binnenkort opgelost

30 juni 2011

Het probleem met de kruising tussen de busbaan langs het Martiniziekenhuis en de Van Swietenlaan in de stad lijkt binnen een week opgelost. De oplossing voor op de korte termijn is volgens het ziekenhuis al in de maak.

Vorige week maakte Qbuzz bekend de stadslijnen welke langs het ziekenhuis rijden om te leiden via de Laan Corpus den Hoorn, om de busbaan heen. Reden hiervoor was dat de bussen vooral in de spits problemen hadden met de oversteek vanaf de busbaan naar de Van Swietenlaan richting De Punt (lijn 2), Ter Borch (lijn 5) en Hoornsemeer (lijn 6). Vooral voor lijn 2 leverde dit problemen op bij belangrijke aansluitingen in De Punt. Door de maatregel werd het ziekenhuis alleen nog maar aangedaan door een streekbus. De dichtbijzijnde halte van de stadsdienst werd verplaatst naar de zijkant van de parkeergarage, ongeveer vierhonderd meter vanaf de hoofdingang.

Het ziekenhuis vond het ontbreken van een bediening door de stadsdienst onacceptabel en besloot in gesprek te gaan met gemeente, OV-bureau en Qbuzz. Er lijkt nu dus een goede oplossing te zijn gevonden waardoor Qbuzz de bediening van het ziekenhuis door de stadslijnen weer in de dienstregeling kan opnemen.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s