Skip to content

SP en Martiniziekenhuis niet blij met verplaatsing bushalte

23 juni 2011

Het Martiniziekenhuis en de fractie van de SP in de gemeenteraad van Groningen zijn niet blij met het laten vervallen van de bushalte vanaf het station door Qbuzz.

Sinds afgelopen maandag wordt het ziekenhuis niet meer ontsloten door de stadslijnen. Qbuzz geeft als reden hiervoor de oversteek vanaf de busbaan naar de Van Swietenlaan, die vooral in de spits dusdanig problematisch verloopt dat bussen soms wel vijf minuten staan te wachten op het overige verkeer. Daardoor lopen reizigers, vooral op lijn 2, belangrijke aansluitingen op bus en trein mis.

Het Martiniziekenhuis geeft op haar Twitteraccount aan dit onacceptabel te vinden en snel in gesprek met de gemeente en Qbuzz te gaan. Raadslid Jimmy Dijk van de SP-fractie heeft vragen gesteld aan het college van B&W. "Onveilige verkeerssituaties en vertragingen tijdens de spits zouden volgens Qbuzz de redenen zijn om de halte te verwijderen. De SP-fractie vindt dat een ziekenhuis niet een half jaar zonder bushalte kan, zeker niet als deze veel gebruikt wordt door ouderen en mensen met een handicap", aldus Dijk.

Tot de bushalte voor de hoofdingang van het ziekenhuis weer in gebruik wordt genomen kunnen reizigers met één van de stadsbussen uitstappen bij de bushalte bij de parkeergarage van het ziekenhuis. Streeklijnen 82 (Nieuw Roden) en 604 (Drachten) stoppen nog wel bij het ziekenhuis omdat zij niet de Van Swietenlaan over hoeven te steken vanaf de busbaan, maar rechtsaf richting de A7 slaan.

Advertenties
One Comment leave one →
  1. J.A.Douma permalink
    23 juni 2011 23:14

    Het is toch te dwaas dat, indien dit voor de reizigers van lijn 2, in de spits, problemen oplevert, men alle lijnen omleid. Als geregelde gebruiker van lijn 6 worden wij zeer gehinderd door het laten vallen van de halte. Men houdt geen rekening met de vele reizigers die dagelijks, ook buiten de spits, gebruik maken van deze halte. Men houdt ook geen rekening met de personen die moeilijk ter been zijn en juist daardoor naar het ziekenhuis moeten. Wij hopen dat deze maatregel sp[eodig weer teruggedraaid zal worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s