Skip to content

Stadsbus niet meer langs Martiniziekenhuis

21 juni 2011


Onder andere lijn 2 rijdt om

De stadslijnen 2, 5 en 6 rijden sinds maandag vanuit de richting van het station niet meer over de OV-as langs het Martiniziekenhuis.

Reden voor de routewijziging is de problematische oversteek voor de stadsbussen vanaf de OV-as naar de Van Swietenlaan. Bussen moeten voorrang verlenen aan het verkeer op de drukke Van Swietenlaan. Vooral in de spits is het daar zo druk dat de bussen soms vijf minuten staan te wachten om verder te kunnen rijden. Daardoor verloor bijvoorbeeld lijn 2 belangrijke aansluitingen richting Assen in De Punt.

Qbuzz heeft het probleem meermaals bij de gemeente Groningen aangekaart. Ook heeft zij suggesties gedaan om het probleem aan te pakken, bijvoorbeeld door de plaatsing van stoplichten. De gemeente heeft nog geen gehoor gegeven aan de plannen. Om de bussen toch op tijd te laten rijden, is nu besloten niet meer via de OV-as te rijden. De bussen zullen nu via de Laan Corpus den Hoorn naar de Van Swietenlaan rijden. In- en uitstappen voor het Martiniziekenhuis is nu mogelijk bij de bushalte aan de Van Swietenlaan ter hoogte van de parkeergarage van het ziekenhuis.


De probleemkruising. Foto: Google Streetview

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s