Skip to content

Nieuwe dienstregeling Qbuzz vanaf zondag

1 januari 2011


Het nieuwe Transferium Hoogkerk aan de vooravond van de eerste dag in dienst

Zondag 2 januari start de nieuwe busdienstregeling van Qbuzz in Groningen en Drenthe. Er staan veel verbeteringen en wijzigingen op stapel.

Een van de grootste verbeterpunten in de stad Groningen is de opening van het Transferium Hoogkerk, bij de A7 nabij de afrit Hoogkerk. Dit transferium vervangt het huidige P+R-terrein aan de Eemsgolaan achter het kantoor van VCD. Transferium Hoogkerk zal begin/eindpunt worden van drie stadslijnen, namelijk de bestaande lijnen 4 en 8 en de nieuwe P+R Citybus lijn 24, welke de huidige zaterdagbus lijn 21 gaat vervangen. Daarnaast zullen vele streeklijnen bij Hoogkerk gaan stoppen, waardoor onder andere, samen met de stadslijnen een directe verbinding met beide ziekenhuizen in de stad ontstaat vanaf Transferium Hoogkerk.

De introductie van het OV-knooppunt bij Gieten is ook een grote wijziging. Diverse lijnen, vooral Qliners zullen daar tegelijk samen gaan komen om een optimale overstap in Noord-Drenthe te creëren, waarmee bijvoorbeeld reizen als van Eext naar Assen bevorderd worden. Daarnaast wordt de busverbinding Veendam – Assen, via Gieten sterk uitgebreid met de introductie van de nieuwe Qliner 303.

Naast de grote wijzigingen zijn er ook veel kleine wijzigingen, waaronder gewijzigde vertrektijden. Alle wijzigingen en nieuwe vertrektijden zijn te vinden op http://www.qbuzz.nl en vanaf zondag in de bushaltes op de Haltevertrekstaten.


Een nieuwe haltevertrekstaat van lijn 2 in Eelderwolde

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s