Skip to content

Qbuzz start SMS-service met actuele vertrektijden

11 oktober 2010


Door het haltenummer te sms’en krijgt de reiziger een actuele verwachting

 

Qbuzz is gestart met een SMS-service waarmee reizigers in Groningen en Drenthe de actuele reistijden van hun bus kunnen opvragen.

Uit onderzoek onder reizigers in beide provincies is gebleken dat zij de informatie bij vertragingen van de bus niet goed vonden. Om de onzekerheid weg te nemen, is Qbuzz in samenwerking met het OV-bureau gestart met de SMS-dienst. Door een SMS te sturen kan de reiziger de actuele vertrektijd van de eerstvolgende bus opvragen. Als de bus vertraagd of te vroeg is, wordt dat direct doorgegeven via de boordcomputer in de bus, welke is verbonden met GPS. Daardoor kan direct een actuele verwachting worden doorgegeven via de SMS-service.

Een berichtje kost 25 cent. De vertrektijd van iedere halte in Groningen en Drenthe kan worden opgevraagd door de tekst QBUZZ te sms’en, gevolgd door het haltenummer welke op de haltevertrekstaat bij de halte te vinden is (zie plaatje). Vervolgens krijgt de reiziger direct een smsje met de verwachte vertrektijd van de eerstvolgende bus terug.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s