Skip to content

Alcomobilist botst op trein na achtervolging

25 juli 2010

Een 20-jarige alcomobilist uit de gemeente Loppersum is zaterdagnacht op een trein gebotst op een spoorwegovergang nabij Loppersum. Hij naderde de spoorwegovergang met hoge snelheid via het onverharde Storksterpad en botste tegen de langsrijdende trein.

Een politieauto stond vlak voor het incident te wachten voor een spoorwegovergang aan de Zeerijperweg. De 20-jarige bestuurder die van achteren naderde sloeg plotseling een zijstraat in. De agenten vertrouwden dit niet en besloten de achtervolging in te zitten. Met hoge snelheid ging de achtervolging over de Sjuxumerweg en Storksterpad. De alcomobilist zag de trein niet aankomen en reed in het midden van de passerende trein. Wonderbaarlijk genoeg stapte hij direct ongedeerd uit zijn voertuig. De trein raakte bij de botsing gedeeltelijk van de rails en daarbij raakten de rails ook beschadigd. Onderhoud was direct nodig.

Tijdens het gesprek met de agenten rook de beginnend bestuurder naar alcohol. Hij weigerde mee te werken aan een alcoholtest. Toen hij in de politieauto werd vervoerd naar het politiebureau begon hij te klagen over pijn in zijn nek. Hij is daarom met een ambulance verder overgebracht naar het ziekenhuis. Ook daar weigerde hij een bloedproef. De politie maakt proces-verbaal op.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s