Skip to content

OV-chipkaart in oktober naar Groningen en Drenthe

19 juni 2010

De OV-chipkaart zal in oktober worden ingevoerd in de bussen in de provincies Groningen en Drenthe. Qbuzz zal deze zomervakantie overgaan tot het inbouwen van kaartlezers in haar bussen.

Eerder leek het erop dat de chipkaart nog niet dit jaar ingevoerd kon worden, maar uiteindelijk heeft het OV-bureau Groningen Drenthe toch besloten over te gaan tot het invoeren van het nieuwe vervoersbewijs. Groningen en Drenthe zijn de laatste gebieden waar de OV-chipkaart in gebruik zal worden genomen.

Met ingang van april 2011 zal de strippenkaart niet meer geldig zijn. Tot die tijd kunnen strippenkaarten worden volgemaakt. Wanneer de verkoop van strippenkaarten stopt is nog niet bekend. De Eurokaartjes en het Citybuskaartje zullen wel blijven bestaan. De Citybuskaartjes worden in verhouding tot de chipkaart echter wel duurder.

Het instaptarief in Groningen en Drenthe zal komen te liggen op € 0,78. Per kilometer zal de prijs op 12,5 eurocent komen te liggen.

De OV-chipkaart kan worden aangeschaft via de webwinkel van de OV-chipkaart of via de balies en klantenservices van vervoersbedrijven. Een NS-voordeelurenabonnement is ook geschikt om als OV-chipkaart te gebruiken.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s