Skip to content

ToerBussen keren terug

27 april 2010

De ToerBussen, welke jaarlijks tijdens de vakanties vanaf diverse campings en andere verblijfsplaatsen naar toeristische attracties rijden, keren ook dit jaar weer terug. Dat heeft het OV-bureau Groningen Drenthe bekend gemaakt.

In de omgeving Lauwersland keren de toerlijnen Lauwersoog/Villapark Lauwerssee/Esonstad – De Theefabriek (via Zeehondencrèche) en Lauwersoog/Esonstad – Groningen/Grote Markt weer terug. De eerste wordt gereden met een Amerikaanse schoolbus, en de tweede met een streekbus van Qbuzz.

Daarnaast kent de regio Oost-Groningen ook een ToerBus-verbinding met de stad. De ToerBus naar deze regio werd vorig jaar geïntroduceerd een is een groot succes gebleken. Daarom zal de dienstregeling van deze lijn uitgebreid worden. De lijn naar Oost-Groningen rijdt op het traject Groningen – Zuidbroek – Veendam – Vlagtwedde – Boertange/Vesting v.v. en wordt uitgevoerd met de BV Veendam-spelersbus en een klassieke Engelse dubbeldekker.

Kaartjes voor de ToerBus kosten in de voorverkoop € 2,50 en bij de chauffeur € 5,-. Informatie over de voorverkooppunten en dienstregeling is te vinden op de website www.toerbus.nl.

De ToerBus is een gezamenlijk initiatief van het OV-bureau Groningen Drenthe, gemeente De Marne, gemeente Veendam, gemeente Groningen, Recreatieschap Drenthe en diverse ondernemers.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s